Tatueringsborttagning

Hem / Behandlingar / Tatueringsborttagning

Ta bort tatuering

Att ta bort en tatuering kan vara en lång process och resultatet varierar beroende på flera faktorer såsom färg, djup och hur länge du haft den. Det finns flera olika metoder och vilken som passar bäst beror på dina förutsättningar och önskemål.

Olika metoder

Med modern teknik är det nu möjligt att ta bort tatueringar, även om de är permanenta - dock med varierade resultat. Här är exempel på några av de vanligaste metoderna:

Laserbehandling

Laserbehandling, dvs att lasra bort tatuering, är den vanligaste metoden. Med hjälp av olika typer av lasrar bryts bläckpartiklarna ned i huden, som sedan naturligt avlägsnas av kroppens immunsystem. Resultatet kan variera, men flera behandlingar krävs oftast för bästa resultat.

Dermabrasion

Dermabrasion innebär att det översta hudlagrets "slipas ned". Processen kan vara smärtsam och kan lämna ärr om den inte utförs korrekt.

Kirurgisk borttagning

Tatueringen skärs bort från huden och därefter sys huden ihop igen. Den här metoden är mest lämplig för mindre motiv och kan lämna ett litet ärr.

Kemiska peelingar

Genom att använda en syra kan huden exfolieras och därmed ta bort bläcket. Det är en metod som kan vara effektiv, men det finns risk för hudskador om den inte används korrekt.

Tips på kliniker

Plaza Di Laura

Plaza Di Laura är specialiserade på borttagning med laser. Deras hudterapeuter har lång erfarenhet av den här typen av behandlingar och vet vad som krävs för att erbjuda trygga och skonsamma behandlingar. De kan behandla alla färger och finns i Göteborg.

Plaza Di Laura

Marinas lagun

Till Marinas Lagun kan du vända dig till om du bor i Malmö eller närheten. De använder laser med den senaste tekniken för effektiva behandlingar utan ärrbildning eller skadad hud/vävnad. Hos dem kan alla färger behandlas.

Marinas lagun

Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken har lång erfarenhet av att ta bort tatueringar. De använder marknadens senaste lasermaskin för tatueringsborttagning på ett skonsamt sätt, utan ärr. Deras metod kan behandla alla färger och är ett säkert alternativ för dig som klient. Deras klinik hittar du i Stockholm.

Nordiska Kliniken

Att tänka på efteråt

Efter behandling kan huden vara röd, svullen och känslig. Det är viktigt att följa eftervårdsinstruktionerna noggrant för att minska risken för komplikationer och maximera resultaten från behandlingen.

Vanliga frågor

Kostnaden varierar beroende på storlek, färg, placering, ålder och den metod som används för borttagningen. I genomsnitt kan priset ligga mellan 500 till 10 000 kr eller mer per behandlingssession, med laserbehandling oftast i den högre prisklassen. Det är viktigt att notera att flera behandlingssessioner oftast krävs för att fullständigt bli av med den.

Antalet behandlingar beror på storlek, färg, djup, och bläckets kvalitet samt personens hudtyp. Generellt kan det krävas mellan 5–15 behandlingssessioner med flera veckors paus emellan varje session. Det är dock viktigt att konsultera en specialist för en mer exakt uppskattning för just dig.

Läs mer